SUB Illust

HACCP

HACCP je systém, jehož používání vede k minimalizaci, případně až k vyloučení možné kontaminace převážených potravin a následnému onemocnění či poškození zdraví konzumentů potravin.

Základním prvkem systému HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) je znalost kritických bodů, kde je největší pravděpodobnost kontaminace potravin ať již mikrobiologická, chemická či fyzikální. Příkladem kritického bodu může být např. nakládka vozidla.


Tyto body se stávají nejdůležitějším kontrolním místem, které je sledováno a vyhodnocováno tak, aby možná kontaminace byla vyloučena (patří sem např. dodržování stanovených postupů při chlazení, mražení, manipulaci se syrovými surovinami apod.

Úspěšnost systému HACCP závisí na odborných znalostech týmu HACCP, přístupu vedení organizace a všech zainteresovaných osob. Cílem práce týmu HACCP, který celý systém buduje, je identifikace kritických bodů a definice možných nebezpečí z pohledu kontaminace potravního řetězce.

Pro zvládnutí problematiky související s realizací systému HACCP nabízíme komplexní program školení a poradenství jehož součástí je:

Analýza nebezpečí a rizik v každém kroku
Identifikace kritických bodů
Hodnocení závažnosti rizik
Stanovení kritických mezí a ovládacích opatření
- Metody sledování
- Nápravná opatření
- Ověřovací postupy
- Dokumentace
Zpracování příručky HACCP
Zpracování pracovní instrukce pro řidiče

Červen 2018

Po Út St Čt So Ne
28 29 30 31 3
4 5 6 7 8
11 12 14 15 16 17
1

Události v červnu 2018

Více >

© 2018 Sdružení automobilových dopravců ČESMAD BOHEMIA, z.s. Nad Sokolovnou 117/1, 14700 Praha 4, E-mail: sdruzeni@cesmad-bohemia.cz

Webdesign: PeckaDesign

Uživatelská sekce

E-shop Přihlásit se